-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:7793 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

آيا مراجع تقليد با توجه به خمس و زكات و ديگر نذور نميتوانند بانك اسلامي راه اندازي كنند تا مردم براي گرفتن وامهاي ضروري به دروغ وگناه آلوده نشوند؟

اگر همه واجدين شرايط پرداخت خمس و زكات به وظيفه شرعي خود عمل كنند و خمس و زكاتشان را بپردازند، دست مراجع معظم تقليد از نظر امور مالي باز ميشود و بهتر ميتوانند در خدمت مردم باشند و در كارهاي عام المنفعه مانند ساختن مدارس، مساجد، بيمارستانها و تأسيس بانكهاي قرض الحسنه سهيم گردند، ليكن در شرايط كنوني كه خمس و زكات از واجبهاي فراموش شده محسوب ميشوند واكثر مردم در پرداخت خمس و زكات كوتاهي ميكنند، وجوهي كه به دست مراجع معظم ميرسد، حتي براي اداره حوزههاي علميه كافي نيست. از اين رو پول كافي در اختيار مراجع معظم تقليد نيست تا بتوانند بانك اسلامي تأسيس كنند.

البته اين كار به نظر مرجع هم بستگي دارد. شما ميتوانيد طي نامهاي به مرجع تقليد خود تأسيس بانك اسلامي را پيشنهاد بدهيد و پاسخ ايشان را بشنويد.

معمولاً زكات به دست مراجع نميرسد، بلكه در محل پرداخت زكات مصرف ميشود. نيز متذكّر ميشويم كه بناي بانكها اين است كه در پرداخت وامها شرايط شرعي را رعايت نمايند. از اين رو گرفتن وام از بانكهاي

دولتي اشكال شرعي ندارد، البته در صورتي كه مردم در گرفتن وام از بانكهاي دولتي بر اساس شرايط مندرج در قرارداد عمل كنند.، مثلاً نبايد به عنوان جعاله براي تعمير خانه وام بگيرند، در حالي كه نيازي به تعمير خانه ندارند و پول را در راه ديگر صرف كنند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.